CHADWELL HEATH

Chadwell heath rear view.jpg

Location: London, UK

Category: Mixed use

Services: Feasibility to Completion

Status: Planning approved

Budget: £1,500,000

CIAO has recently received planning permission for the erection of a three - storey extension to an existing mixed use building in East London. The works involve the demolition of existing storage areas and the creation of nine self contained flats. The ground floor of the existing building, retains the original A1 use, whereas the first floor and the loft also accommodate residential units. Almost every flat has been provided with private amenity space in the form of balconies and terraces and a generous communal garden is located in the rear courtyard. Home Office spaces have been introduced in response to the challenges caused by the Covid-19 pandemic. The colour of the brick face walls, creates a visual transition between the red bricks of the front building and the yellow bricks of the neighbouring houses. A living wall, enhances the break between the new volumes and mark the main entrance to the flats. A recess has been introduced on the side elevation to enhance the break between existing and proposed.

RELATED PROJECTS